sobota, 27 maj 2017

Fundacja na Rzecz Chorych na SM - Konferencja prasowa

W dniu 8 kwietnia 2014 roku odbyła się
w centrali Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (PFRON) w Warszawie

Konferencja Prasowa  „PRACA TAK WAŻNA, JAK LECZENIE”,

W konferencji prasowej poświęconej realizowanemu przez PFRON projektowi „Wsparcie osób ze stwardnieniem rozsianym, w tym niepełnosprawnościami sprzężonymi na rynku pracy” uczestniczyli m.in.: Pani Poseł Alicja Dąbrowska - Przewodnicząca Parlamentarnego Zespołu ds. Stwardnienia Rozsianego, Pani Malina Wieczorek - organizator kampanii społecznej „SM-Walcz o siebie” oraz przedstawiciele organizacji realizujących projekt: Fundacji na Rzecz Chorych na SM im bł. Anieli Salawy i Polskiego Towarzystwa Stwardnienia Rozsianego Oddział w Łodzi.

Spotkanie było okazją do dyskusji w gronie zaproszonych gości i uczestników projektu na temat aktywizacji zawodowej i społecznej osób chorujących na stwardnienie rozsiane.

W programie spotkania znalazła się:

- prezentacja sytuacji osób chorych na SM w Polsce

- wyniki badań z kampanii „SM – Walcz o siebie”

- prezentacja projektu i jego efektów

- historie uczestników projektu i opinie kadry specjalistycznej

Bliższych informacji udziela:

Ewa Balicka-Sawiak - Rzecznik Prasowy PFRON Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 0-607-147-003

Anna Gryżewska – kierownik projektu Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 0-731-740-380

pobierz:

informacja prasowa "Praca tak ważna jak leczenie"

historie uczestników

prezentacja projektu