czwartek, 30 marzec 2017

logo01

ORLEN

spons1

Fundacja na Rzecz Chorych na SM im. bł. Anieli Salawy zaprasza do udziału w koncertach, które odbywają się w kościele Norbertanek, przy ul. Kościuszki 88 w Krakowie. Kwesta z koncertów jest przeznaczona dla chorych na stwardnienie rozsiane. Koncerty wykonywane są przez artystów z całej Europy odbywają się od trzech lat. Wspieranie Fundacji zaczęło się od koncertów na rzecz młodego artysty Roberta, który zachorował na SM.

Kabaret „Loch Camelot”, którego artyści wraz z zaproszonymi przez dyrektora Kazimierza Madeja sławnymi gośćmi bezinteresownie uczestniczyli w dwóch koncertach na rzecz Ośrodka w Woli Batorskiej.

wiz01

Od kilku lat Fundacja z małego miasteczka holenderskiego Gronsveld wspomaga budowę Ośrodka „Ostoja” przysyłając materiały i sprzęt pomocne w remoncie. Wielka w tym zasługa szefa Fundacji Theo Van de Weerdt. Dobrym duchem tej współpracy jest Maria Kielanowska, odznaczona przez nas tytułem „Przyjaciela. niepełnosprawnych”.

logo_znaczek

Medical Aid for Poland Fund” dwukrotnie w ciągu ostatnich lat sfinansowała nam zakup wózków inwalidzkich, podnośników łazienkowych, kul łokciowych i innego sprzętu rehabilitacyjnego, co pozwoliło zaopatrzyć najbardziej potrzebujących w Krakowie i Małopolsce.

snss

Członkowie i współpracownicy Stowarzyszenia przekazują systematycznie darowizny pieniężne na rzecz chorych na stwardnienie rozsiane, uzyskane z wykonania prac zleconych.

pzu

Krakowski Oddział PZU SA sfinansował część kosztów pokrycia dachu Ośrodka „Ostoja” w Woli Batorskiej.

pkobp-logo

Decyzją Zarządu PKO BP dofinansowano w 2008 roku część kosztów remontu parteru budynku „Ostoja” w Woli Batorskiej.

logo_stalprodukt

Decyzją Zarządu Stalprodukt SA dofinansowano w 2008 roku część kosztów remontu parteru budynku „Ostoja” w Woli Batorskiej.

Pan Leonard Pluta z Kanady, społecznik, filantrop, przyjaciel Polaków, przeznaczył w 2008 roku 20.000 dolarów kanadyjskich na działania statutowe Fundacji, w tym 14.000 na adaptację Centrum „Ostoja”, a 6.000 na leczenie jednej z chorych na SM.