Wspomóż fundacje przez

Odwiedź nasz profil na Facebook

Stwardnienie rozsiane poradnik dla chorych

Serdecznie zapraszamy do kupna poradnika „Stwardnienie rozsiane” Książka napisana praktycznie dla każdego, przygotowana pod patronatem Międzynarodowego Stowarzyszenia SM

Publikacja traktuje SM bardzo przekrojowo omawia obecną wiedzę na temat tej, niestety obecnie jeszcze nieuleczalnej, choroby neurologicznej wyczerpująco i w przystępny sposób przedstawia metody leczenia konwencjonalnego oraz medycynę alternatywną poradik przeznaczony przede wszystkim dla chorych na SM i ich opiekunów (wyjaśnia wiele terminów medycznych), ale także dla lekarzy rodzinnych i rehabilitantów mających pod opieką osoby ze stwierdzonym stwardnieniem rozsianym

W książce opisane są sposoby leczenia rzutów choroby oraz istniejące leki modyfikujące jej przebieg. Przedstawia problemy jakie mogą się pojawiać u chorych oraz różne metody leczenia (farmakologiczne i nie tylko) jakie można przy danych odjawach stosować, a także opisuje różne metody medycyny niekonwencjonalnej, które mogą być odpowiednie przy SM, przed niektórymi przestrzega.

Książka już jest dostępna

Koszt książki wynosi 30 zł + opłata za przesyłkę pocztową Zamówienia prosimy kierować mailowo na adres biuro@fundacja-sm.org

Wspomóż fundacje przez

bł. Aniela Salawa